Працівникам спеціальних і санаторних шкіл Харківщини слід негайно виплатити зарплату - Верещук

Працівникам спеціальних і санаторних шкіл Харківщини слід негайно виплатити зарплату - Верещук

Укрінформ
Держава має невідкладно вжити заходів щодо виплати заробітної плати працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл Харківщини.

На цьому наголосила віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час наради щодо фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які утворені Харківською облрадою та мають дошкільні групи, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Телеграмі.

«Маємо невідкладно вжити заходів щодо виплат зарплатні працівникам дошкільних груп спеціальних і санаторних шкіл Харківщини», - наголосила вона.

Урядовиця підкреслила, що в обласному бюджеті закладені кошти на такі виплати.

«Люди чесно відпрацювали, але не отримали зароблені гроші через недбалість чиновників. Це неприпустимо. Ми негайно повинні це виправити», – заявила Верещук.

Читайте також: Медикам, освітянам і посадовцям за роботу на деокупованих територіях платитимуть більшу зарплату - Верещук

Як зазначається, проблема з фінансуванням виникла, зокрема, через відсутність чітко визначеного джерела видатків, із якого має здійснюватися фінансування заробітних плат працівників вищезазначених закладів.

Водночас, за офіційною інформацією Мінфіну, фінансування спеціальних і санаторних шкіл, які мають дошкільні групи, може здійснюватися з обласного бюджету за наявності відповідної програми.

Віцепрем’єрка доручила представникам Харківської ОВА невідкладно врегулювати це питання, щоб працівники таких закладів якнайшвидше отримали свою зарплатню.

Як повідомляв Укрінформ, міністр освіти і науки Оксен Лісовий підписав з Фондом у сфері освіти в надзвичайних ситуаціях Education Cannot Wait угоду про виділення МОН міжнародного гранту в розмірі 18 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-