Зарплатні працівників ОМС занижені та потребують збільшення - експертка

Зарплатні працівників ОМС занижені та потребують збільшення - експертка

Укрінформ
Заробітні платні працівників органів місцевого самоврядування значно занижені, а останнє їх підвищення відбулось у 2021 році.

Про це повідомила представниця Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад, координаторка платформи «Місцеві бюджети та фінанси» Тетяна Арсенюк під час круглого столу «Законодавчий порядок денний реформи децентралізації. Погляд представників громадського сектору та експертів» в Укрінформі.

«Актуальним є питання, що стосується оплати заробітної плати в органах місцевого самоврядування», - зазначила вона.

Експертка наголосила, що востаннє зміни до посадових окладів працівників ОМС вносилися урядом у 2021 році.

Водночас представниця Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад зауважила, що посадові оклади працівників ОМС значно впливають як на кадровий потенціал громад, так і на роботу працівників, на їх впевненість у завтрашньому дні.

«Наразі в Україні оклади, загальна зарплатня працівників органів місцевого самоврядування - дуже занижені. Цифри невтішні», - акцентувала Арсенюк.

Читайте також: «Проєкт «Візія-2033»: презентація дослідження «Оцінка ситуації яка склалась з трудовими ресурсами в Україні»

За її словами станом на січень 2024 року обов'язкові виплати головного спеціаліста в ОМС в середньому становлять близько семи тисяч гривень, з яких 5500 гривень посадового окладу, 400 гривень за службовий ранг, 880 гривень за вислугу років на службі.

«Кадровий потенціал - це майбутнє наших громад. Тому ми маємо говорити про проблеми, які наразі існують і наполягати на їх вирішення владою», - резюмувала експертка.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні дві третини органів місцевого самоврядування стикаються з проблемою фінансової спроможності, 54% - з проблемою неналежного виконання функцій щодо адміністрування місцевих податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-