У Чорнобильській зоні інспектори виявили незаконні рубки та розорювання земель

У Чорнобильській зоні інспектори виявили незаконні рубки та розорювання земель

Укрінформ
Фахівці Державної екологічної інспекції та ДП “Ліси України” під час позапланової перевірки Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зафіксували зрізані дерева та розорювання земель для сільськогосподарських робіт.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

“Насамперед виявлено незаконні рубки – всього понад 500 пнів зрізаних дерев. Клейма відводу та контролю на пнях та власне продукція зрізаних дерев на місці відсутні. Держекоінспекція розрахувала розмір шкоди, матеріали направила в правоохоронні органи”, – зазначають фахівці ДЕІ.

Крім того, у результаті перевірки виявлено недодержання режиму територій та обʼєктів природно-заповідного фонду, а саме факти розорювання земель з метою проведення сільськогосподарських робіт (культивація, сінокосіння та вирощування сільськогосподарських культур).

Читайте також: За незаконні рубки керівники лісових господарств розрахуються з власної кишені - Болоховець

Держекоінспекцією Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику видано припис щодо усунення порушень.

Зазначається, що перевірку проводили у межах діяльності Міжвідомчої робочої групи, створеної за дорученням міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця при Державному агентстві з управління зоною відчуження.

Як повідомлялося, наприкінці 2023 року на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника правоохоронцями була виявлена незаконна вирубка сироростучих та сухостійних дерев. Це стало передумовою створення Міжвідомчої робочої групи при Державному агентстві з управління зоною відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-