У Харкові знімають ґрунт поблизу нафтобази, знищеної росіянами у лютому

У Харкові знімають ґрунт поблизу нафтобази, знищеної росіянами у лютому

Укрінформ
Поблизу нафтобази у Харкові, в яку росіяни поцілили “Шахедами” 9 лютого, знімають шар ґрунту, рівень забруднення річок після застосування сорбентів зменшується.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми працюємо над локалізацією жахливих наслідків, які є після влучання в нафтобазу. Знімаємо ґрунт, складуємо його у спеціальні контейнери. Завозимо новий ґрунт. Закупили спеціальні реагенти, які зараз працюють. І скажу, що дуже добре працюють, бо в наших річках уже зовсім інший рівень забруднення, ніж був до їх використання”, - розповів Терехов.

Він додав, що в місті продовжує працювати комісія, яка перевіряє подібні об’єкти, що несуть потенційну небезпеку.

Читайте також: Атака дронів на Тернопільщині: біля пошкодженого об'єкта інфраструктури перевіряють якість води

Як повідомлялося, ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків «Шахедами», влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося паливо та спалахнула пожежа, вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній. Згоріло 15 будинків, загинули семеро людей.

Пожежу гасили майже 60 годин. Пальне потрапило до річки Немишля, яка протікає територією Харкова, а з неї - у річки Харків, Лопань та Уди. Для ліквідації наслідків забруднення на Харківщину доставили обладнання та сорбенти, що поглинають та знешкоджують дію нафтопродуктів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-