Спецслужби РФ завербували українського військового, який намагався отруїти офіцерів - СБУ

Спецслужби РФ завербували українського військового, який намагався отруїти офіцерів - СБУ

Відео
Укрінформ
Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала агента ФСБ РФ, який намагався смертельно отруїти командирів підрозділу Збройних сил України у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисником виявився діючий український військовослужбовець. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

Правоохоронці викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою, задокументували його підривну діяльність і затримали на етапі підготовки до здійснення диверсії.

Крім того, в ході розслідування СБУ встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Читайте також: СБУ затримала на Вінниччині дружину ексрегіонала, яка шпигувала на ворога

За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині Луганської області.

Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої катівні.

Там їх піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили сина працювати на користь РФ.

Подальша комунікація між зрадником та його російським куратором відбувалась через анонімний чат у месенджері, про що є підтвердження у вилученому мобільному телефоні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській області до восьми років позбавлення волі засудили коригувальника російських ракетних ударів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-