У Львові відкрилося почесне консульство Словаччини

У Львові відкрилося почесне консульство Словаччини

Фото
Укрінформ
У Львові з 11 березня офіційно запрацювало почесне консульство Словацької Республіки.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«У своїй роботі звертатиму увагу на розширення звʼязків між нашими країнами у галузі вищої освіти, культури. Та найважливіше - сьогодні хочу анонсувати надання гранту на суму 10 тисяч євро для закупівлі необхідного медичного обладнання для військового госпіталю», - зауважив почесний консул Словаччини у Львові Юрій Переста.

На урочистому відкритті були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, генеральний консул Словаччини в Ужгороді Павол Паніс, почесні консули іноземних держав у Львові, представники влади Львівської області.

«Відкриття почесного консульства у країні, яка перебуває у стані війни, - це ознака того, що Україна в цій боротьбі не сама. Наша країна проходить випробування на міцність. І в цьому нас підтримує словацький народ», – зазначив заступник Львівської ОВА Андрій Годик.

У Львові запрацювало Почесне консульство Словацької Республіки / Фото: Львівська ОВА

Головний офіс почесного консульства розташований за адресою: м. Львів, вул. Героїв УПА, 73 ж. Громадяни можуть звертатися із заявами з понеділка по середу.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина продовжить надавати Україні невійськову підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-