У річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація нафтопродуктів

У річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація нафтопродуктів

Укрінформ
У річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація нафтопродуктів, також не зафіксовано потрапляння нафтопродуктів до джерел, що наближені до річок.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«У міських річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація нафтопродуктів», - інформує Синєгубов.

Фото: Телеграм Олега Синєгубова
Фото: Телеграм Олега Синєгубова

За його словами, також не зафіксовано потрапляння нафтопродуктів до джерел, які наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Синєгубов підкреслив, що такі попередні висновки у результаті дослідження проб води доповіли профільні служби. 

Зазначається, що спільно з ними ОВА продовжує вживати необхідних заходів для ліквідації наслідків ворожого удару по Немишлянському району Харкова. Одне з можливих рішень може бути оновлення забрудненого ґрунту.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині формують групи для перевірки великих нафтобаз після трагедії у Харкові 9 лютого, коли після удару РФ по нафтобазі стався витік та пожежа, внаслідок якої згоріли семеро людей у власних будинках.

Пізно ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками, влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося пальне та спалахнула пожежа, вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній.

Фото: Державна екологічна інспекція у Харківській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-