У Житомирі студенти вийшли на акцію проти об’єднання університетів

У Житомирі студенти вийшли на акцію проти об’єднання університетів

Фото
Укрінформ
У Житомирі близько 500 студентів Поліського національного університету зібралися під будівлею ОВА та облради на акцію проти приєднання їх навчального закладу до Житомирського державного університету ім. І. Франка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут зібралося до пів тисячі студентів. Ми вийшли на акцію проти так званої реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету ім. І. Франка. Міністерство освіти у своїй реформі зовсім не врахувало думку студентів», - сказала голова студентського самоврядування Поліського національного університету Евеліна Мошицька.

За її словами, студенти занепокоєні, що у разі об’єднання вони можуть втратити бюджетні місця, а частина їх викладачів будуть звільнені.

У Житомирі студенти вийшли на акцію проти об’єднання університетів / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Студенти скандували гасла «Ні знищенню!», «Поліський буде жити!», «Ганьба!» та вимагали, аби до них вийшли депутати обласної ради, які сьогодні перебували на сесії, але вони не відреагували.

Згодом до студентів приєднався ректор та депутат облради Олег Скидан. За його словами, університет буде боротися проти реогранізації. Нині зареєстрована петиція проти об’єднання університетів.

Читайте також: 100-відсоткове фінансування державою навчання студентів частково залишиться

На сесії облради депутати не підтримали внесення до порядку денного звернення до Президента, Кабміну, Верховної Ради, Національної служби з питань якості освіти щодо можливого приєднання Поліського національного університету до ЖДУ ім. І. Франка.

Як повідомляв Укрінформ, у Коростені на Житомирщині близько 70 людей перекривали трасу Київ-Ковель-Ягодин, протестуючи проти зменшення чорнобильських доплат до пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-