У ГУР підтвердили ліквідацію у Бердянську організаторки «виборів Путіна»

У ГУР підтвердили ліквідацію у Бердянську організаторки «виборів Путіна»

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили ліквідацію у тимчасово захопленому Бердянську однієї з організаторок псевдовиборів президента Росії Володимира Путіна Світлани Самойленко.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило у Фейсбуці.

"ГУР МО України інформує - 6 березня 2024 року у тимчасово окупованому Бердянську була ліквідована колаборантка Самойленко Світлана Володимирівна, яка організовувала псевдовибори Путіна на окупованих територіях Запорізької області", - ідеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що після захоплення міста у 2022 році жінка добровільно пішла на співпрацю із росіянами та отримала місце у так званій "адміністрації".

Читайте також: Голова СБУ повідомив хороші результати про знешкодження колаборантів - Зеленський

"Так званий воєнний комендант Бердянська полковник ЗС РФ Бардін "призначив" Світлану Самойленко на посаду "заступника мера з питань економіки, агросектору та фінансів". Чоловік та повнолітній син жінки також служать російським окупантам", - зауважили в ГУР.

За фактом співпраці Самойленко з російською армією правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за частиною 5 статті 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У розвідці заявили, що для окупантів у Криму готується «комплексний сюрприз»

"У межах підготовки до псевдовиборів Путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні", - підкреслили в ГУР МО.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна повідомила, що у тимчасово окупованому Бердянську вибухнув автомобіль однієї з організаторок псевдовиборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-