На Житомирщині люди перекривали трасу, вимагали повернення чорнобильських доплат до пенсій

На Житомирщині люди перекривали трасу, вимагали повернення чорнобильських доплат до пенсій

Укрінформ
У Коростені на Житомирщині близько 70 людей перекривали трасу Київ-Ковель-Ягодин, протестуючи проти зменшення чорнобильських доплат до пенсій.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Головного управління Нацполіції в Житомирській області Вікторія Дубовик.

«О 13:15 на 151-му км автодороги Київ-Ковель мешканці Коростенської територіальної громади розпочали обмеження руху автотранспорту шляхом безперервного руху по нерегульованому пішохідному переходу, протестуючи проти відміни доплат до пенсії як потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи 3-ї категорії. Загалом було близько 70 людей. Правопорядок забезпечували 15 працівників поліції. Забезпечено об’їзд цієї ділянки дороги. Акція завершилася о 15:15, рух відновлено», - зазначила Дубовик.

За її словами, цьому передувала акція під будівлею міської ради, яка розпочалася вранці. В ній взяли участь близько 300 людей. Учасники вимагали, аби з ними поспілкувався мер, але до них спочатку вийшов заступник. Після цього розпочалася штовханина, коли люди хотіли потрапити в міську раду. Під час цього одну жінку штовхнули, поліція викликала швидку допомогу. Потім до людей таки вийшов міський голова.

За інформацією Коростенської міської ради, офіційних повідомлень про проведення акції не надходило.

«Міський голова звернувся до мітингувальників з тим, що влада працює над вирішенням питання, зокрема, є звернення до Конституційного суду. Окрім того, є звернення міськради до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, а також створена робоча група, яка веде перемовини з Пенсійним фондом і виконавчою службою», - додали в міськраді.

Читайте також: На Житомирщині виявили незаконний видобуток піску - збитки сягають ₴7 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд постановив, що гарантований Законом «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» № 796 розмір пенсій чорнобильцям має виплачуватися у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-