Російському агенту, який шпигував на полігонах ЗСУ під виглядом інструктора, дали 15 років тюрми

Російському агенту, який шпигував на полігонах ЗСУ під виглядом інструктора, дали 15 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі інструктору з тактичної підготовки однієї з громадських організацій Миколаївської області, який працював на Федеральну службу безпеки РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Встановлено, що під виглядом тренувань на полігонах засуджений розвідував місця базування особового складу, військової техніки та складів із боєприпасами Сил оборони України.

СБУ затримала ворожого агента «на гарячому» в лютому минулого року. Під час обшуку в його помешканні вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси.

У ході слідства з'ясувалося, що фігурант був на зв’язку із прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим, відомим під псевдонімом «Лохматий». Останній переховується в тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ.

Засуджений вийшов на Лебедєва з власної ініціативи через популярний месенджер та запропонував свою допомогу у війні проти України.

Для збору розвідданих фігурант організовував на військових полігонах навчання з тактичної підготовки місцевих жителів. Щоб отримати потрібну інформацію, намагався також «утемну» використовувати українських захисників, з якими знайомився під час польових тренувань.

Читайте також: Суд відправив на 15 років за ґрати агента ФСБ, який навів С-300 на багатоповерхівку в Запоріжжі

Суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років тюрми засудили зрадника, який передавав російськими загарбникам дані про розташування протиповітряної оборони на території Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-