На Тернопільщині перевірять дії службовців ТЦК через смерть чоловіка

На Тернопільщині перевірять дії службовців ТЦК через смерть чоловіка

Укрінформ
Спеціалізована прокуратура перевірить дії службовців Територіального центру комплектування у місті Бучач Тернопільської області, на території якого втратив свідомість, а згодом помер військовозобов’язаний.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом перевищення влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

«Як стало відомо із публікацій у медіа, у м. Бучач на Тернопільщині помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК. Повідомлялося, що він хворів епілепсією, а на його тілі були забої та синці», - ідеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що 25 лютого цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак, через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив.

Читайте також: На Миколаївщині поліція перевіряє факт ймовірного побиття чоловіка у ТЦК

Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території центру комплектування стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився - почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою.

Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Досудове розслідування доручено здійснювати слідчим територіального управління ДБР, розташованого у Львові.

Як повідомляв Укрінформ, у лікарні на Тернопільщині раптово помер 49-річний житель Чортківського району, якого доправили до місцевої лікарні з ТЦК у місті Бучач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-