На Київщині викрили махінації із землями більш як на ₴2 мільйони, серед фігурантів - депутат

На Київщині викрили махінації із землями більш як на ₴2 мільйони, серед фігурантів - депутат

Укрінформ
У Бориспільському районі Київської області правоохоронці викрили на шахрайстві із землями злочинну групу, організатором якої виявився депутат однієї з територіальних громад.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Встановлено, що з метою заволодіння земельними ділянками депутат організував злочинну групу, до якої залучив очільника садового товариства, державного кадастрового реєстратора й ще одну особу.

Зловмисники знаходили вільні від забудови землі на території садового товариства й підшукували для їх продажу потенційних покупців. Відповідні оголошення вони розміщували в інтернеті.

У подальшому фігуранти виготовляли пакет підроблених документів й оформлювали на підставних осіб право розпоряджатися земельними ділянками. Після цього землі відчужували покупцям.

Отримані кошти учасники злочинної групи розподіляли між собою. За даними слідства, загалом їм вдалося виручити понад 2 млн гривень.

Депутату і трьом його спільникам оголошені підозри в шахрайстві, використанні підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Зеленський підписав закон про спрощення зміни цільового призначення землі

Першому вже обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 2 млн гривень.

Розгляд у суді клопотань стосовно решти учасників злочинної групи триває.

Як повідомлялося, у Житомирській області правоохоронці викрили посадовицю, яка незаконно переєструвала на іншого орендаря 72 земельні ділянки вартістю майже три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-