Через повторний обстріл РФ на Сумщині кількість поранених поліцейських зросла до шести

Через повторний обстріл РФ на Сумщині кількість поранених поліцейських зросла до шести

Укрінформ
Кількість поранених працівників поліції через повторний обстріл росіян у Сумській області наразі зросла до шести. Окрім них, двоє поліцейських загинули.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Російські загарбники підступно завдали удару, коли група слідчих проводила огляд місця події та фіксувала наслідки обстрілів, які були нанесені напередодні у с. Хотінь Сумського району. Внаслідок повторного ворожого обстрілу загинули двоє поліцейських, ще шестеро – у лікарні», - зазначили у НПУ.

У поліції назвали імена двох загиблих внаслідок повторного російського обстрілу правоохоронців.

«Несумісні із життям поранення отримала підполковник поліції Новік Оксана Володимирівна, начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління ГУНП в Сумській області. Також смертельних ушкоджень зазнав підполковник поліції Юрко Олег Миколайович, заступник начальника відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції – начальник слідчого відділення», - розповіли у пресслужбі.

У поліції висловили співчуття рідним та близьким загиблих і заявили, що це - непоправна втрата для усієї поліцейської родини.

Читайте також: В Охтирці вшанували пам'ять загиблих під час наймасштабнішого ракетного удару по місту

Пізніше прокуратура Сумської області повідомила, що розпочала слідство за фактом умисного вбивства російськими військовими поліцейських під час документування ними наслідків обстрілу.

«За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисними вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні Сумської обласної прокуратури в Фейсбуці.

Фото: Сумська обласна прокуратура / Фейсбук

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Як повідомлялося, у Хотінській громаді Сумської області внаслідок прицільного російського артобстрілу двоє поліцейських загинули і ще четверо отримали поранення під час документування ними наслідків попереднього обстрілу РФ.

Головне фото: МВС України / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-