На Вінниччині суд скасував закупівлю харчів для обласного інтернату через спотворення торгів

На Вінниччині суд скасував закупівлю харчів для обласного інтернату через спотворення торгів

Укрінформ
На Вінниччині суд скасував договір про публічну закупівлю і стягнув до бюджету кошти, витрачені Тиврівським обласним будинком-інтернатом для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку на спотворених торгах із закупівлі харчів для підопічних.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави до Тиврівського обласного будинку-інтернату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку і фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору про публічну закупівлю і стягнення 251 тис. грн до бюджету», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, йдеться про процедуру відкритих торгів із закупівлі продуктів харчування, яку інтернат провів у 2019 році за участі двох суб’єктів господарювання, один з яких став переможцем тендеру.

Утім, Антимонопольний комітет України встановив, що результати торгів є спотвореними, оскільки учасники узгоджували свою поведінку під час підготовки та участі в торгах.

Надалі фізична особа-підприємець повністю визнав свою вину та добровільно сплатив штрафні санкції, накладені рішенням АМКУ.

З огляду на порушення антимонопольного законодавства, прокуратурою в судовому порядку ініційовано визнання договору про публічну закупівлю недійсним, а відтак стягнення до бюджету 251 тис. гривень.

Читайте також: У Prozorro оголосили перші закупівлі харчів для ЗСУ за новою моделлю

Після набуття рішенням законної сили вживатимуть заходи щодо його реального виконання.

Як повідомлялось, на Вінниччині у 2024 році органами обласної прокуратури вже подано п'ять позовів зазначеної категорії на захист порушених інтересів держави у бюджетній сфері на загальну суму 14,5 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-