На Прикарпатті оцифрували особову справу Бандери, яку завела польська поліція у 1928 році

На Прикарпатті оцифрували особову справу Бандери, яку завела польська поліція у 1928 році

Укрінформ
На Прикарпатті оцифрували «Особову справу Степана Бандери, в’язня Станіславської в’язниці, заарештованого за підозрою у діяльності проти польської держави у грудні 1928 року».

Про це у Фейсбуці повідомив Державний архів Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

«Державний архів Івано-Франківської області розпочинає публікацію своїх особливо цінних документів на вебсайті у цифровому форматі. Першим документом стала «Особова справа Степана Бандери, в’язня Станіславської в’язниці, заарештованого за підозрою у діяльності, спрямованої проти польської держави 21-24 грудня 1928 р. » (Фонд 67, опис 1, справа 257, 3 аркуші)», - зазначає держархів області.

За їхньою інформацією, справу на Степана Андрійовича Бандеру завела польська поліція під час його першого арешту в грудні 1928 року.

«Містить біографічні дані, опис статури тіла та зовнішніх рис обличчя, листування та головне – справжній відбиток пальця Степана Бандери», - додали у держархіві.

Тут запевняють, що до кінця року на вебсайті буде опубліковано не менше 200 документів, які мають важливу історичну цінність. Для цього на сайті створили окремий розділ – «Особливо цінні E-документи».

Читайте також: Україна і Чехія запустили проєкт з оцифрування для збереження української культури

Як повідомляло агентство, Львівський історичний архів завантажив в інтернет 500 тисяч оцифрованих копій унікальних документів з історії Західної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-