На Донеччині всі очільники військових адміністрацій допомагають жителям - Філашкін

На Донеччині всі очільники військових адміністрацій допомагають жителям - Філашкін

Ексклюзив
Укрінформ
На Донеччині зараз всі очільники військових адміністрацій на місцях і оперативно виконують поставлені завдання, допомагають жителям.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Усі очільники військових адміністрацій на Донеччині оперативно та належно виконують завдання від керівництва Донецької ОВА, спілкуються з людьми на місцях, знають їхні потреби та проблеми», - сказав керівник ОВА.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення в області працює обласний гуманітарний штаб, його діяльність забезпечують профільні структурні підрозділи обладміністрації. Також у регіоні налагоджена співпраця з благодійними організаціями, які теж надають допомогу мешканцям Донеччини. 

«Наприклад, упродовж тижня громади отримали до 708 тонн благодійної допомоги: продуктові набори, засоби гігієни, будівельні матеріали, непродовольчі товари, «медицину», засоби обігріву тощо», - констатував Філашкін.

Читайте також: На Донеччині через атаку російських БПЛА на Добропілля поранені дві жінки

Він зазначив, що військові адміністрації отримують надану допомогу та розподіляють між мешканцями населених пунктів. У прифронтові громади регулярно здійснюється підвіз і води, і хліба, і паливних матеріалів. 

Крім того, перед початком зими мешканців прифронтових громад адміністрації забезпечили буржуйками та булер’янами для опалення помешкань.

Як повідомлялося, до 24 лютого 2022 року на підконтрольній українській владі території Донецької області знаходилось понад 1 мільйон 900 тисяч осіб. Зараз населення області складає 523,6 тисячі осіб.

Читайте також: Із Донеччини евакуювали ще 37 дітей, трьох з них вивезли із зони бойових дій

Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. Евакуація населення триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-