У Каховці на Херсонщині загарбники викрали місцевого жителя - ЗМІ

У Каховці на Херсонщині загарбники викрали місцевого жителя - ЗМІ

Фото
Укрінформ
У тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині російські загарбники викрали місцевого мешканця Андрія Тозарєва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на власні джерела в окупації та окупаційні пабліки.

Фото з соцмереж
Фото з соцмереж

"У Каховці на окупованій лівобережній частині Херсонщини російські загарбники викрали 41-річного жителя міста Андрія Тозарєва. Чоловіка "підозрюють" в участі у "Правому секторі" в 2014 році та участі в мітингах", – йдеться у повідомленні.

Тозарєву висунули "обвинувачення" за нібито участь у діяльності екстремістської організації. За інформацією окупаційних пабліків, Тозарєв з червня по грудень 2014 року нібито брав участь у підготовці до бойових дій проти інтересів Росії, виїжджав на мітинги у міста Херсонської області і нібито блокував проїзд транспорту для підвезення товарів до Криму.

За інформацією ЦЖР, Тозарєва раніше вже двічі окупанти незаконно позбавляли волі - у 2022-му і 2023 роках, але тоді його відпускали на свободу.

Читайте також: Поліція показала одну з катівень у Херсоні, де росіяни утримували близько 90 українців

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини окупанти вбили настоятеля храму, бо той відмовився переходити у російську церкву та зрадити присягу і людей. Російські загарбники закатували до смерті 59-річного Степана Подольчака – настоятеля храму Православної церкви України в селищі Каланчак Скадовського району Херсонщини.

А в тимчасово захопленій Горностаївці Каховського району Херсонської області російські загарбники закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака. Крім того, бльше трьох місяців російські окупанти незаконно утримують в полоні трьох цивільних мешканців Горностаївки – 23-річного Дениса Шума і 22-річних Івана і Антона Штепів. Їх позбавили волі ще в листопаді 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-