Хірургічний корпус «Незламні»: Львів на конференції у Токіо підписав кілька меморандумів про співпрацю

Хірургічний корпус «Незламні»: Львів на конференції у Токіо підписав кілька меморандумів про співпрацю

Укрінформ
У Токіо на Конференції з відбудови України делегація зі Львова зустрілася з потенційними партнерами та підписали кілька меморандумів про співпрацю.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наразі в нашому списку вже є меморандум між урядами України та Японії, договір Львова з Panasonic, Sojitz та Nippon Koei. Буде більше. Це тільки початок. Тепер важливо, щоб ці договори не залишилися лише на папері, а були реалізовані на користь України», - додав мер.

За його словами, під час конференції в Японії, зокрема, йшлося про залучення нових партнерів для будівництва хірургічного корпусу Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN), який проєктує всесвітньовідомий архітектор Шігеру Бану.

«Ми в Японії. Наша ціль – новий хірургічний корпус UNBROKEN. В лікарні вже не вистачає місць для пацієнтів. Унікальність проєкту в тому, що це українські матеріали та японські технології», - написав Садовий.

Він подякував всесвітньо відомому архітектору Шігеру Бану, який розробив проєкт майбутнього корпусу та опікується цим проєктом.

Як повідомляв Садовий Суспільному, у червні 2023 року японський архітектор Шігеру Бан перебував з візитом у Львові. На прохання міського голови Львова він погодився допомогти у проєктуванні корпусу лікарні.

Архітектор відомий своїми нестандартними підходами до будівництва. Серед найвідоміших робіт: музей гори Фуджі у Японії, музей сучасного мистецтва Центр Помпіду в місті Мец (Франція) та Музичний театр на річці Сена у Парижі. Всі ці роботи є пам’ятками архітектури ХХІ-го століття.

Читайте також: Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю та відбудову - Шмигаль

За попереднім проєктом передбачено, що центр матиме вісім поверхів – два під землею та шість наземних. Основна конструкція – з бетонними ядрами, а всередині будуть дерев’яні рішення без металевих з’єднань.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові за участю посла Євросоюзу Катаріни Матернової заклали капсулу під будівництво соціального житла для поранених українців за проєктом UNBROKEN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-