Ракети, артилерія та РСЗВ: російська армія за добу атакувала 14 областей

Ракети, артилерія та РСЗВ: російська армія за добу атакувала 14 областей

Укрінформ
Російські війська упродовж доби здійснили атаки на 14 областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 15 лютого.

По Київській області вранці ворог здійснив ракетну атаку. Працювала ППО. За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає. Влучань немає. Вибуховою хвилею пошкоджені сім приватних будинків, декілька господарчих споруд та автомобіль.

У Львові під час ракетної атаки зафіксоване влучання в обʼєкт інфраструктури. У 16 житлових будинках вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені автомобілі. Троє людей постраждали.

Читайте також: Ворог заводить нові бригади: Третя штурмова повідомила про ситуацію в Авдіївці

У Хмельницькій області через ракетну атаку є пошкодження на об'єктах інфраструктури та житлових об'єктах. Сили ППО збили ракету, сталося загоряння приватного будинку. Троє людей постраждали.

У Полтавській області є влучання у складське приміщення у Миргородському районі, що спричинило пожежу. Жертв і постраждалих немає.

В Івано-Франківській області під час ранкової тривоги внаслідок падіння уламків ракет горіли покрівлі господарчих будівель. Жертв і руйнувань немає.

У Чернігівській області ворог обстрілював Новгород-Сіверський і Корюківський райони із САУ та мінометів.

У Сумській області вночі росіяни здійснили обстріли з мінометів та артилерії Краснопільської і Шалигинської громад.

Вчора протягом дня росіяни 14 разів обстріляли Сумщину. Обстрілів зазнали Миколаївська сільська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська громади.

У Середино-Будській громаді пошкоджені житловий будинок, адмінприміщення, навчальний заклад, магазин, два легкові автомобілі, лінія електромережі, залізнична колія.

У Запорізькій області загарбники завдали 110 ударів по 19 містах та селах.

Росіяни здійснили три обстріли із РСЗВ Новодарівки і Роботиного, а також 31 атаку БПЛА по Малій Токмачці, Малинівці, Чарівному, Червоному, Полтавці, Новоандріївці, Лобковому і Лук'янівському.

76 артобстрілів прийшлися по території Оріхова, Гуляйполя, Залізничного, Новоданилівки, Левадного, П'ятихаток, Кам'янського та інших населених пунктів.

Надійшло сім повідомлень про руйнування житлових будинків і об'єктів інфраструктури.

Зранку ворог завдав три ракетні удари по Запоріжжю. Зафіксовані влучання по території промислових підприємств. Відомо про трьох постраждалих. На місцях працюють підрозділи ДСНС та Нацполіції.

У Дніпропетровській області агресори скерували сім БПЛА і двічі обстріляли з артилерії Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. Поранений чоловік. Пошкоджені соціальний заклад, п’ятиповерхівка, сім приватних будинків, декілька господарчих споруд, енергетичне обладнання, газопровід.

Зранку ворог атакував на Дніпропетровщині обʼєкти цивільної інфраструктури.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали 16 населених пунктів, зокрема Уди, Стрілеча, Вовчанськ, Нестерне, Чугунівка, Дворічанське.

Вночі ворог завдав удару по Чугуєву. Зруйнований житловий будинок, пошкоджені 10 приватних будинків. Загинула 67-річна жінка.

Вчора війська РФ били ракетами С-300 по Великому Бурлуку Куп‘янського району. Є влучання у житлові будинки. Загинули четверо людей.

Також ворог завдав ударів по Гнилиці Куп‘янського району. Є влучання у спортмайданчик біля школи.

У Луганській області росіяни тиснуть на південь від Невського, поблизу Тернів. Під вогнем мінометів та артилерії опинилися Невське й Білогорівка.

За добу ворог здійснив 178 обстрілів Луганщини (випустив 627 снарядів).

У Донецькій області під вогнем перебували Селидове, Новогродівка, Авдіївка, Курахове, Часів Яр, Миколаївка, Щербинівка, Ясногірка, Курахівка, Новобахмутівка, Предтечине, Керамік, Орлівка, Богатир, Галицинівка, Вовченка, Соловйове.

Пошкоджені 51 житловий будинок (з них 31 багатоквартирний), будівля лікарні, три магазини, цивільний автомобіль, два службові автомобілі, складське приміщення Слов'янської ТЕС, аптека, вантажівка, ЛЕП, гараж, трансформатор, будинок молитви, дитсадок.

На Донеччині за добу восьмеро людей загинули і 13 були поранені.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по Куцурубській громаді. Постраждалих немає.

Також ввечері обстріли фіксувалися вздовж берегової смуги Очакова.

По Херсонській області російські війська здійснили 18 обстрілів (випустили 192 снаряди), з них по Херсону - вісім артилерійських обстрілів (16 снарядів).

Росіяни поцілили у райони Херсона, Берислава, Кизомиса, Михайлівки, Придніпровського, Садового.

У Херсоні у вкрай важкому стані до лікарні доставили 14-річну дитину з вибуховою травмою, пораненням ноги та шиї. Також з вибуховою травмою госпіталізували 84-річного херсонця.

Під ворожий удар потрапив 19-річний хлопець. Від отриманих травм він помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-