СБУ викрила очільника «виборчої комісії» на псевдореферендумі в Луганську

СБУ викрила очільника «виборчої комісії» на псевдореферендумі в Луганську

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру так званому «директору института гражданской защиты ЛНУ имени Даля» як організатору псевдореферендуму на ТОТ Луганщини.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Правопорушник очолює освітню структуру, яка здійснює фахову підготовку особового складу для окупаційного «МЧС» та «збройних сил». Задокументовано, що у вересні 2022 р. він добровільно обійняв посаду голови «участковой избирательной комиссии № 212 в городе Луганске». Зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність)», - ідеться в повідомленні.

Правопорушник займався складанням списків виборців, ідентифікацією осіб, які прийшли на виборчу дільницю, видачею бюлетенів та їх підрахунком, підготовкою протоколів голосування тощо.

Також СБУ задокументувала протиправні дії двох мешканок Старобільського району, які увійшли до складу «территориальной избирательной комиссии» у селі Риб’янцево Новопсковської територіальної громади, а також мешканки Сорокиного, яка очолила так зв. «участковую избирательную комиссию №1108 в г. Краснодоне».

Триває досудове розслідування, яке проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Читайте також: За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засудили чиновницю-організаторку псевдореферендуму

Організаторам псевдореферендуму загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Кривому Розі затримали колаборантку, причетну до псевдореферендуму на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-