На Волині підтоплені понад 13 тисяч гектарів сільгоспугідь

На Волині підтоплені понад 13 тисяч гектарів сільгоспугідь

Укрінформ
У Волинській області затоплено та підтоплено паводковими водами понад 13,7 тис. га сільськогосподарських угідь.

Про це повідомив у Фейсбуці Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області, передає Укрінформ.

“Станом на 13.02.2024 р. на території Волинської області затоплено та підтоплено понад 13,7 тис. га сільськогосподарських угідь, в т.ч. у Камінь-Каширському районі – 5,2 тис. га, у Ковельському – 8,5 тис. га та 246 господарських будівель”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у Волинській області вживаються заходи з попередження та ліквідації наслідків затоплень та підтоплень. Польдерними насосними станціями відведено понад 6,5 млн м3 надлишкових вод, щоденно працюють аварійні бригади Прип’ятської, Любешівської та Ковельської експлуатаційних дільниць щодо ліквідацій проривів захисних дамб, виявлення та ліквідацій бобрових загат, проводять аварійні ремонти водопропускних та водорегулюючих споруд.

В офісі наголосили, що паводкова ситуація постійно відслідковується, оскільки Волинський обласний центр з гідрометеорології у Фейсбуці попередив про небезпечні гідрологічні явища.

“14-16 лютого на рiчках басейну Прип'ятi продовжиться поступовий рiст рiвнiв води на 0,1-0,3 м над поточними рiвнями (Волинська, Рiвненська, Житомирська області) з подальшим затопленням річкових заплав”, - додали в офісі водних ресурсів.

Наголошується, що триватиме повiльне затоплення сільгоспугiдь і господарських споруд у прирiчкових населених пунктах вздовж рiчок Прип'ять, Стохiд.

Читайте також: На Закарпатті паводок пошкодив дамбу і пішохідний міст

У Ковельському та Камiнь-Каширському районах Волинської областi попереджають про II рiвень небезпеки — помаранчевий.

Як повідомляв Укрінформ, у Закарпатській області внаслідок підняття рівня води в річках підтоплені автошляхи місцевого значення та сільгоспугіддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-