Підозрюваного у вбивстві заступника мера Нікополя затримали

Підозрюваного у вбивстві заступника мера Нікополя затримали

Фото, відео
Укрінформ
На Дніпропетровщині правоохоронці затримали 33-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві заступника міського голови Нікополя.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, передає Укрінформ.

"Поліцейські Дніпропетровщини затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя", - йдеться у повідомленні.

Як встановили слідчі, 33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. Вранці 8 лютого, озброївшись та встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника мера. Коли автомобіль жертви під’їхав ближче, фігурант здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув в автомобіль гранату, що призвело до займання автомобіля та загибелі чиновника. Поліцейські встановили, що знаряддя злочину зловмисник закопав у лісопосадці. Зброя вилучена та направлена на експертне дослідження.

Поліцейські Дніпропетровщини затримали підозрюваного у вбивстві заступника міського голови Нікополя / Фото: Національна поліція

Читайте також: Обвинувачених у вбивстві військового у Києві взяли під варту без права застави

Інформують, що після скоєння злочину нападник переховувався в орендованій квартирі, де його і затримали правоохоронці.

У поліції зазначили, що, за даними досудового розслідування, підозрюваний виношував намір вчинення аналогічних злочинів відносно інших посадових осіб м. Нікополь. Зараз ця інформація перевіряється в рамках кримінального провадження.

11 лютого слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області зловмиснику повідомлено про підозру за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Нацгвардійця підозрюють у розстрілі чотирьох людей у Лимані, двоє з них - поліцейські

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого близько 9-ї ранку до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа розстріляла автомобіль, який належить заступнику міського голови Нікополя. Після гасіння пожежі в салоні було виявлено тіло 59-річного чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-