У Бериславі з 12 тисяч мешканців залишилися 1500

У Бериславі з 12 тисяч мешканців залишилися 1500

Укрінформ
У Бериславі на деокупованій Херсонщині внаслідок обстрілів російськими військами пошкоджені або зруйновані 83% багатоквартирних будинків та 57% приватних, у місті залишилося 1,5 тисячі мешканців.

Про це повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Там залишається зараз близько 1,5 тисячі дорослих мешканців з 12 тисяч (які проживали до широкомасштабного вторгнення - ред.)», - сказав Толоконніков.

Він розповів, що у місті важка ситуація, адже ворог дуже близько, російські війська запускають дрони-камікадзе та скидають на цивільних вибухівку.

За його словами, у місті внаслідок обстрілів вже три місяці немає світла. Десь працюють мотопомпи, і вода подається погодинно, але переважно людям вода завозиться, мешканці отримують гуманітарну допомогу - продукти, засоби гігієни. У «пунктах незламності» містяни мають можливість підзарядити гаджети, поспілкуватися з рідними, отримати інформацію.

Фото Юлії Овсяннікової

Також Толоконніков зазначив, що Берислав дуже зруйнований - 84 багатоквартирні будинки пошкоджені або зруйновані (83% від загальної кількості), пошкоджені або зруйновані 2450 приватних будинків (57% від загальної кількості). Також у місті зазнали руйнувань 12 закладів освіти та 10 закладів дошкільної освіти.

Читайте також: На Херсонщині від вибуху ворожого дрона вчора був поранений поліцейський

Толоконніков зазначив, що «швидкі» вивозять людей для надання допомоги лікарями в інші населені пункти - ця логістика налагоджена.

Як повідомляв Укрінформ, російський дрон-камікадзе, який обстріляв 8 лютого цивільний автомобіль поблизу міста Берислав на Херсонщині, вбив двох мешканок селища Козацьке.

Під час обстрілу міста Берислав на Херсонщині на початку жовтня 2023 року російські військові влучили в лікарню, вщент знищено четвертий поверх, постраждали двоє медпрацівників.

Головне фото: Володимир Літвінов / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-