На вихідних Україну прогріє до +15°, подекуди ймовірні опади

На вихідних Україну прогріє до +15°, подекуди ймовірні опади

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних 10-11 лютого буде хмарною, місцями можливі опади у вигляді дощів і мокрого снігу, але при цьому на всій території України буде практично по-весняному тепло.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу небо затягне хмарами по всій країні, крім південних областей. Місцями пройде дощ або мокрий сніг. Сильний дощ очікується у Київській та Чернігівській областях (до 6 мм), значні опади (дощ і мокрий сніг до 10 мм) можливі в Луганській, Харківській і Сумській областях.

У південних регіонах України буде найтепліше – вдень стовпчики термометрів тут піднімуться до +13…+15 °С. У центрі та на заході синоптики прогнозують до +8…+11 °С. У Рівненській, Волинській, Житомирській і Донецькій областях повітря прогріється до +6…+9 °С. Найпрохолодніше буде на сході та північному сході країни – тут термометри покажуть близько 0 °С.

Неділя буде хмарною із проясненнями, невеликі опади можливі лише в західних і східних областях. У повітрі по всій країні відчуватиметься весна. Так, у Чернігівській, Луганській, Харківській і Сумській областях термометри вдень покажуть +4…+7 °С. У центрі та на півночі України повітря прогріється до +8…+10 °С, у західних областях — до +11…+13 °С, а в південних областях синоптики обіцяють до +16 °С.

Новий тиждень розпочнеться з похмурої погоди, але практично без опадів. У понеділок невеликий дощ можливий лише в центрі, у Львівській, Закарпатській, Рівненській і Волинській областях. Погода на початку тижня тішитиме теплом: на більшій частині території України термометри покажуть +11…+14 °С. Навіть у північних областях очікуються +9…+11 °С.

Читайте також: Негода у Києві: до прибирання снігу залучили 292 одиниці спецтехніки

Синоптики також попереджають, що 10-11 лютого підніметься рівень води в більшості річок Закарпаття: на річці Тиса (поблизу Рахова, Тячева та Хуста), річці Вишня та в нижній течії Боржави. Також різке коливання рівнів води можливе на Десні – поблизу Новгород-Сіверського, Ніжина, Шостки, а також у Броварському районі. Ймовірним є підтоплення сільськогосподарських угідь та автошляхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-