Вінниця очолила рейтинг міст за часткою бюджетних відрахувань на ЗСУ

Вінниця очолила рейтинг міст за часткою бюджетних відрахувань на ЗСУ

Інфографіка
Укрінформ
Вінниця очолила рейтинг міст обласного значення із найбільшою часткою відрахувань на підтримку ЗСУ, спрямувавши на підтримку захисників майже 10% бюджету громади.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Вінниця продовжує робити свій внесок у зміцнення обороноздатності військових. За розміром фінансової підтримки Збройних сил України, яка передбачена в місцевому бюджеті, наша громада очолила рейтинг міст обласного значення. На верхівці топу опинилася Вінниця, яка виділяє на допомогу захисникам та захисницям майже 10% власного бюджету», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, таке дослідження оприлюднила ГО «Громадський контроль» за результатами аналізу даних станом на 7 лютого 2024 року. Його автори брали до уваги обсяг передбачених коштів на оборону у відсотковому співвідношенні до загальної суми видаткової частини бюджету.

Читайте також: Для військових безкоштовно: у Вінниці створили центр лікування болю та реабілітації

На першому місці опинилася Вінниця, яка виділяє на допомогу захисникам та захисницям майже 10% власного бюджету. Другу сходинку посів Луцьк. Далі йдуть Чернігів, Івано-Франківськ, Житомир, Львів, Черкаси, Кривий Ріг, Тернопіль та Одеса.

Як повідомлялось, у 2024 році у Вінницькій міській територіальній громаді на пріоритет «Безпека та оборона», а саме на підтримку Збройних сил та впровадження безпекових заходів, передбачено майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статей бюджету. З них понад 610 млн грн спрямують на допомогу ЗСУ, решта - на посилення безпекових заходів. Зокрема, будівництво протирадіаційних укриттів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-