Голова Київської ОВА перевірив укриття в ліцеї села Гоголів

Голова Київської ОВА перевірив укриття в ліцеї села Гоголів

Фото
Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко відвідав Гоголівський ліцей у Броварському районі та перевірив нещодавно збудоване там укриття подвійного призначення.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

Під час візиту керівника ОВА в укритті відбувалося позашкільне навчання. В учнів молодших класів проходили заняття із практичними психологами.

«Тут навчається понад 600 учнів. Однак через відсутність укриття торік ліцей працював дистанційно. Нещодавно діти нарешті змогли повернутися за шкільні парти. В закладі облаштували сучасне протирадіаційне укриття. Збудували досить швидко – менше, ніж за півроку», – зауважив Кравченко.

За його даними, загальна площа новозбудованого укриття становить понад 860 квадратних метрів. Там можуть комфортно розміститися понад 700 осіб.

В укритті є меблі, ліжка, каремати та лави. Встановлені сучасні вентиляційна і протипожежна системи, наявні запаси води та ліків, система оповіщення. Збудоване сховище з урахуванням інклюзивної доступності.

Очільник ОВА підкреслив, що Гоголівський ліцей належить до опорних закладів освіти, тому під час повітряних тривог у його укритті будуть діти не лише із Гоголева, а й учні старших класів із сусідніх закладів освіти, що були оптимізовані. За потреби сховищем можуть скористатися також інші жителі цього населеного пункту.

Загалом у Київській області, за словами Кравченка, на сьогодні лише у 3% шкіл навчання відбувається дистанційно через відсутність там укриттів. У планах – виправити цю ситуацію до кінця року.

Читайте також: На Київщині зводять протирадіаційне укриття подвійного призначення

«Продовжуємо працювати над підвищенням безпеки. Наразі будуємо нові укриття у 18 школах та дитячих садках. Продовжуються ремонтні роботи в 28 закладах освіти», – додав голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника ОВА, загалом у Київській області є понад 2,1 тисячі укриттів, переважна більшість – найпростіші. На майже 200 обʼєктах станом на січень тривали ремонтні та відновлювальні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-