На Львівщині започаткували проєкт «Віртуальний пантеон: місця поховань членів ОУН»

На Львівщині започаткували проєкт «Віртуальний пантеон: місця поховань членів ОУН»

Фото
Укрінформ
У Львівському палаці мистецтв з нагоди 95-ї річниці створення ОУН презентували віртуальну платформу з місцями поховань членів Організації українських націоналістів.

Про це повідомляє у Фейсбуці Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

«Меморіально-пошуковий центр «Доля» спільно з Центром національного відродження імені Степана Бандери започаткували проєкт «Віртуальний пантеон: місця поховань членів ОУН». Цей проєкт є пілотним. Він лише нещодавно стартував, але станом на зараз уже є проведена паспортизація, фотофіксація, опис, вивчення стану поховань членів Організації українських націоналістів. Наразі ми працюємо в межах Львівської області, однак знаємо, що такі місця пам’яті є по всьому світу. Тому всі, хто має інформацію про місця поховань оунівців, просимо повідомляти нас, і ми будемо досліджувати ці постаті та місця їх останнього спочинку», - наголосив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради Святослав Шеремета.

За його словами, імена українських націоналістів вписані в історію «золотими літерами, і ми маємо шанувати наших героїв».

«ОУН свого часу чи не найбільше доклалася до того, щоб Україна зараз була вільною і незалежною державою. Це організація, яка виховала покоління борців за незалежність. Якби не було ОУН, Бандери, Шухевича, Коновальця та багатьох інших очільників та членів ОУН, мабуть, не було б зараз тих людей, які гідно захищають Україну і весь світ від московської навали», - додав Шеремета.

У межах заходу, з нагоди відзначення 95-ї річниці створення ОУН, було презентовано низку доповідей щодо діяльності та вкладу Організації українських націоналістів у боротьбу за утвердження Української держави та звитяги її провідників, борців за незалежність та соборність України.

Читайте також: У США книгу про ОУН та УПА визнали «найкращим історичним матеріалом» за 2022-2023 роки

До участі запросили істориків, дослідників, депутатів, студентів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2024 року російські «шахеди» влучили у два об'єкти національної памʼяті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому навчався Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Білогорщі. Музей повністю зруйнований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-