У Луганську до армії РФ мобілізували 250 студентів університету

У Луганську до армії РФ мобілізували 250 студентів університету

Укрінформ
У тимчасово окупованому Луганську до російської армії мобілізували 250 студентів університету.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

Після так званих "перших виборів" у "ЛНР" неодноразово звітували про виконання доручення Кремля щодо демобілізації студентів вишів. Однак тоді дозволили залишити фронт лише близько половині із загальної кількості залученої на фронті молоді.

"Потім почався тиск на студентів у Донбаському державному технічному університеті в Алчевську, коли юнаків змушували брати академічні відпустки. Наразі стало відомо про аналогічну ситуацію в Луганську – 250 студентів ЛГУ ім. В. Даля взяли академічні відпустки і відправилися на війну", - підкреслили в ОДА.

Як ідеться в повідомленні, промислова група росіян, яка за невеликі кошти оформлює оренду найприбутковіших шахтних комплексів тимчасово захопленої частини Луганщини, виявилася товариством із статутним капіталом в тисячу доларів. Нового керівника туди призначили за кілька днів до укладання відповідного договору.

Читайте також: Військові РФ розстріляли українську сім’ю в окупованій Кремінній - ЗМІ

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що в Невському зафіксували руйнування ще двох будинків.

"Ці два приватні домогосподарства зазнали руйнації під час січневих авіаційних ударів. Тоді росіяни за декілька днів знищили близько півтора десятка домогосподарств селян. Втім, люди там ще залишаються. Невське наразі – найбільш заселений населений пункт із деокупованих на Луганщині. Вчора туди також привезли хліб", - зауважив Лисогор.

За його словами, ворог атакував неподалік, трохи південніше, біля Тернів Донецької області. Артилерійських та авіаційних ударів минулої доби зазнала Білогорівка.

Читайте також: На Луганщину з Росії цілими сім’ями завозять представників «малих народів» - ексголова ОВА

Як повідомляв Укрінформ, жителям Невського та Новолюбівки Луганської області доставили тижневий запас хлібу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-