У Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому під Бахмутом дзюдоїсту Віталію Паращуку

У Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому під Бахмутом дзюдоїсту Віталію Паращуку

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на стіні адмінприміщення ДЮСШ №4 відкрили меморіальну дошку загиблому під Бахмутом українському військовому, кандидату у майстри спорту, дзюдоїсту Віталію Паращуку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Право відкрити меморіальну дошку доручили матері загиблого бійця Юлії Паращук.

"У 22 роки мій єдиний син пішов захищати нашу країну. А у 23 роки він повернувся з війни на щиті. Він був дуже скромний, намагався ніколи нікого не ображати. Це була моя підтримка, моя стіна... Він був мені не лише сином, а й другом, з яким я могла порадитися про наші плани на майбутнє. І в нього були свої плани, і в мене були плани стати бабусею, бавити онуків. Але не судилося...", - ледве стримуючи сльози, сказала під час відкриття дошки мати загиблого воїна.

У Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому під Бахмутом дзюдоїсту Віталію Паращуку / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

У дитячо-юнацькій спортивній школі №4, на стіні якої встановили меморіальну дошку захиснику, Віталій Паращук розпочав свою спортивну кар'єру ще у дев'ятирічному віці.

"Я тоді став його тренером із дзюдо і практично через кілька місяців зрозумів, що це хлопець із великим майбутнім у спорті. За 13 років його спортивної кар'єри Віталій брав участь і перемагав у турнірах як обласного, так і українського та міжнародного рівнів", - розповів тренер, директор ДЮСШ Валентин Прегар.

За його словами, цього року 4 лютого у Чернівцях започаткують проведення традиційного спортивного турніру із дзюдо. Його присвятять пам'яті Віталія Паращука.

Читайте також: У Рівному попрощалися з актором Володимиром Федінчуком, який загинув на фронті

Мати військового також розповіла, що її син отримав нагороду "Золотий хрест" від генерала Залужного за те, що врятував життя своїх побратимів під час одного із ворожих обстрілів.

"Я навіть не знала цього випадку, він мало мені розповідав про свою службу, щоб я не хвилювалася. Але це уже його побратими розказали, що у Соледарі мій Віталій під час пожежі врятував кількох наших військових", - розповіла Юлія Паращук.

Віталій Паращук почав займатися дзюдо у 9 років. Талановитий борець неодноразово ставав призером національних та міжнародних турнірів, виборовши звання кандидата у майстри спорту. За свою спортивну кар'єру він виборов понад 100 медалей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-