Військовий РФ отримав 12 років тюрми - катував жителів Херсонщини

Військовий РФ отримав 12 років тюрми - катував жителів Херсонщини

Укрінформ
До 12 років ув’язнення засуджено військовослужбовця армії Російської Федерації, який знущався та катував мирних жителів Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури суд в порядку спеціального судового розгляду визнав військовослужбовця РФ винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Йому призначено максимальне покарання за цей злочин - 12 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що з початку захоплення Херсонської області військовослужбовець одного з підрозділів збройних сил РФ був призначений так званим «комендантом-начальником гарнізону», який дислокувався у смт Лазурне.

Читайте також: Поліція показала одну з катівень у Херсоні, де росіяни утримували близько 90 українців

До підпорядкування псевдокомендатури увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

Засуджений особисто, а також надаючи вказівки та накази, брав участь у затриманні і катуванні місцевих жителів із проукраїнською позицією, незаконно захоплював нерухомість.

Він разом зі своїми спільниками - військовими РФ, затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району. Його утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Від чоловіка вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів та місцевих жителів, а також схиляли до співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського актора Дмитра Пєвцова, який публічно підтримує збройну агресію РФ проти України, і повідомила про заочну підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-