СБУ викрила на Буковині медиків, які продавали фіктивні довідки ухилянтам

СБУ викрила на Буковині медиків, які продавали фіктивні довідки ухилянтам

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області працівники СБУ викрили корупційну схему уникнення мобілізації. Посадовці медзакладів та ВЛК за гроші видавали фіктивні довідки військовозобов'язаним.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"Служба безпеки викрила групу посадовців трьох чернівецьких медичних закладів та військово-лікарської комісії, які за гроші допомагали чоловікам призовного віку уникнути мобілізації під час воєнного стану", – йдеться у повідомленні.

У спецслужбі заявили, що підозрювані медики налагодили схему видачі фіктивних довідок щодо наявності у чоловіків психічних захворювань, госпіталізацій та виписок про проведене лікування. Далі на підставі цих документів ухилянтів знімали з військового обліку у зв’язку із непридатністю до військової служби. Коштувала клієнтам така послуга 6 тис. дол. з особи.

За інформацією слідства, зловмисники протягом листопада 2023-го – січня 2024 року заробили на таких оборудках понад 115 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали одного з організаторів схеми під час передачі чергової частини хабаря у сумі 31 тис. грн.

Читайте також: На Закарпатті чоловіка засудили до 7 років тюрми - переправляв ухилянтів через кордон

"Під час обшуків за адресами проживання, місцями роботи та у транспортних засобах фігурантів правоохоронці вилучили кошти, імовірно передані раніше в якості хабарів, чорнові записи, медичні справи та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів", – додали в СБУ.

Затриманому учаснику схеми повідомили про підозру за ст. 4 ст. 27 і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Триває слідство щодо встановлення всіх обставин злочину та вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим причетним до протиправної діяльності особам.

Як повідомлялося, у медзакладі на Львівщині викрили корупційну схему допомоги ухилянтам.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-