У Миколаєві офіційно відкрили Канцелярію посольства Данії в Україні

У Миколаєві офіційно відкрили Канцелярію посольства Данії в Україні

Укрінформ
У Миколаєві за участю міністрів закордонних справ України і Данії Дмитра Кулеби та Ларса Льокке Расмуссена відбулася церемонія відкриття Канцелярії посольства Данії в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкрито Канцелярію посольства Данії в Україні. Ця країна є справжнім другом і партнером Миколаївської області, адже це перший успішний проєкт, коли європейська держава бере під опіку і встановлює відносини особливого характеру з українським регіоном», - сказав Кулеба.

За його словами, данці від початку повномасштабного вторгнення РФ інвестували понад 180 млн доларів в інфраструктурні проєкти у Миколаївській області. І це лише початок, адже йдеться про поступове нарощування допомоги не лише від уряду Данії, а й збільшення кількості бізнес-проєктів.

«Йдеться про те, щоб на території Миколаївщини відкривалися нові підприємства, а існуючі отримували додаткові замовлення і розвивалися за сприяння урядів Данії та України», - сказав міністр.

Він додав, що вже запрацювали два спільні бізнес-проєкти, один з яких стосується підприємства з переробки томатів.

Читайте також: Глава МЗС Данії прибув до України і вночі мусив спускатися в укриття

Як повідомлялося, у січні було затверджено черговий пакет допомоги від данського уряду на відбудову Миколаєва у сумі понад 21 мільйон доларів.

Данія навесні 2023 року взяла патронат над Миколаївською областю.

За підтримки данського уряду з листопада 2023 року запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва. Створено офіс посольства Данії у місті.

Фото: Дмитро Кулеба | Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-