Жителям Макіївки, Греківки та Новолюбівки привезли продукти

Жителям Макіївки, Греківки та Новолюбівки привезли продукти

Укрінформ
Жителям Макіївки, Греківки та Новолюбівки Луганської області привезли хліб та інші продукти харчування.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Поблизу Стельмахівки та Макіївки противник вчора намагався штурмувати наші позиції, але був зупинений. Попри небезпеку, до деокупованих населених пунктів вдалося доправити хліб та продукти харчування. Їх отримали жителі Макіївки, Греківки та Новолюбівки. Також людям запропонували евакуюватися", – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Ворожі обстріли не оминули сусіднє із цими селами Невське. Із авіації війська РФ вдарили по Серебрянському лісу.

Як повідомили в ОДА, до 1 січня 2026 року жителям так званої "ЛНР" необхідно на безоплатній основі зареєструвати або перереєструвати зброю, яка є в наявності.

"До цього терміну діятимуть дозволи, видані незрозуміло ким впродовж більш ніж дев’яти років окупації значної частини Луганщини. Зробити це можна тільки при наявності паспорта РФ. Із 2026 року відповідна процедура стане платною", - підкреслили в обладміністрації.

Втім, додали в ОДА, справжні обсяги нелегальної зброї, що перебуває у населення, росіяни навряд чи дізнаються.

Читайте також: Дві колаборантки з Луганщини заочно отримали тюремні вироки

Як також ідеться в повідомленні, Лисичанськ загарбники знову закрили на в’їзд, "пропускають виключно з місцевою реєстрацією. Ніякі інші документи не діють – ані тимчасові перепустки, ані підтвердження факту наявності нерухомості на території міста. Військові РФ кажуть, що блокування населеного пункту триватиме до окремого розпорядження".

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених росіянами районах Луганщини через підтоплення населених пунктів запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-