На Миколаївщині 114 підприємців отримали майже ₴27 мільйонів на розвиток бізнесу - ОВА

На Миколаївщині 114 підприємців отримали майже ₴27 мільйонів на розвиток бізнесу - ОВА

Укрінформ
На Миколаївщині 114 підприємців отримали майже 27 млн грн на старт або розвиток бізнесу.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"114 підприємців Миколаївської області стали переможцями грантової програми «Власна справа» та отримали від держави майже 27 млн грн на відкриття бізнесу чи розширення вже існуючого. Завдяки програмі, підприємці планують створити майже 240 нових робочих місць", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сертифікати на мікрогранти переможцям проєкту передали начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

За словами Кіма, надання таких грантів вкрай важливо для підприємців області, до того ж люди починають більш якісно працювати з документацією для їх отримання.

«Якщо спочатку позитивні рішення фіксувалися у сфері торгівлі, то зараз відстежуємо приріст успішних бізнесменів, які працюють в аграрному секторі», – зазначив Оборонько.

Читайте також: За програмою «Власна справа» гранти отримають 260 ветеранів

Так, найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці стали фізична та психологічна реабілітація після травм, геодезичні роботи, навчання та розвиток дітей, ремонт житла, виготовлення військового одягу та спорядження, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, вирощування зернових культур, послуг мобільного харчування тощо.

Як повідомлялося, за грантовою програмою «Власна справа» як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Фото: Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-