Екскерівників двох військкоматів на Рівненщині судитимуть за побиття підлеглого

Екскерівників двох військкоматів на Рівненщині судитимуть за побиття підлеглого

Укрінформ
Колишніх керівників обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Рівненській області судитимуть за незаконне збагачення, побиття підлеглого та збут психотропних речовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону за участі Рівненської спецпрокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екскерівників обласного та районного ТЦК та СП.

Колишній очільник обласного ТЦК та СП обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст.426-1, ч. 4 ст. 186, ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Екскерівник районного ТЦК та СП - у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 307, ч. ч. 1, 2 ст. 315 КК України).

Читайте також: Не пішов у ТЦК, лишився без комуналки - у Рівненській ОВА спростували російський фейк

«Розслідуванням встановлено, що обласний військком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами. Таким чином він намагався з’ясувати, чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега - начальник районного ТЦК та СП», - ідеться у повідомленні.

Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.

Крім цього, встановлено, що колишній посадовець обласного ТЦК та СП володіє незадекларованими статками. Серед прихованого майна два вантажні автомобілі, земельні ділянки і недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн грн.

У грудні 2023 року усе це передали в Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Військові звільненні з посад і зараховані у розпорядження. Вони перебувають під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у Рівненській області керівників обласного і районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки викрили в побитті підлеглого і знущанні над ним.

Джерело: Державне бюро розслідувань

За даними слідства, посадовці довідалися, що потерпілий планував доповісти про їхні порушення під час служби. Вирішивши цьому завадити, вони побили чоловіка.

У липні суд помістив керівників обласного та районного ТЦК та СП на Рівненщині за ґрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-