Чотирьох мешканців Полтавщини покусав пес з ознаками сказу

Чотирьох мешканців Полтавщини покусав пес з ознаками сказу

Укрінформ
У Гадячі Миргородського району поліція застрелила безпритульного собаку, в якого спостерігали клінічні ознаки, подібні до сказу. Собака покусав чотирьох людей.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

"Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що у Гадячі Миргородського району 20.01.2024 поліцією був застрелений безпритульний собака, у якого спостерігали клінічні ознаки, подібні до сказу. Собака нанесла покуси 4-ом дорослим людям. Всі постраждалі особи звернулись до органів охорони здоров’я та розпочати курс постконтактної антирабічної вакцинації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фахівці створили комісію та виїхали на місце події для проведення епізоотичного обстеження, відбору патологічного матеріалу та направили його до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ, а також для проведення необхідних ветеринарно-санітарних заходів.

Відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області 22 січня 2024 року, захворювання собаки на сказ підтверджено.

Читайте також: МОЗ розподілив у регіони понад 36 тисяч доз вакцини проти сказу

Протокольним рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради з 22 січня 2024 року введено карантинні обмеження та оголошено неблагополучною по сказу територію міста Гадяч Миргородського району та затверджено «План комплексних заходів з ліквідації та недопущенню розповсюдження сказу тварин в м. Гадяч, Гадяцької міської ради Миргородського району Полтавської області в радіусі 10 км».

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Біленченківка, Червоний Кут, Вельбівка, Хитці Миргородського району Полтавської області. У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи.

Державна служба ветеринарної медицини проводить безплатні щеплення проти сказу всіх тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.

Епізоотична ситуація по сказу знаходиться під постійним контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Як повідомляв Укрінформ, в громаді на Кіровоградщині зафіксували спалах високопатогенного грипу птиці.

Фото: Полтавська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-