На ТОТ Запорізької області виник колапс у медичній сфері - росіяни закрили 70% лікарень

На ТОТ Запорізької області виник колапс у медичній сфері - росіяни закрили 70% лікарень

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Запорізької області в медичній сфері виник колапс. Ворог закрив 70% медзакладів, перетворивши їх на військові шпиталі.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Ворог закрив приблизно 70% закладів на окупованих територіях Запорізької області через те, що перетворив їх на свої військові шпиталі. Мені невідомий жоден випадок, коли б наші лікарі погодилися б працювати у військових шпиталях ворога.

Сьогодні велика кількість населення потребує допомоги, а кількість лікарень - мала. Тож, ворог вахтовими методом намагається завозити лікарів. Доступ до медичної допомоги надскладний, бо треба оформити паспорт РФ, потім оформити поліс так званого соціального страхування, а потім ще медичне страхування і лише після того, тобі дозволять звернутися до лікарні”, - розповів мер.

Читайте також: Російська армія за добу атакувала 10 областей України - зведення ОВА

За його словами, колапс з медициною виник тоді, коли жителі почали вимушено виїжджати з тимчасово окупованої території, серед них - висококваліфіковані лікарі.

Сьогодні медичну допомогу можна отримати на території окупованого Криму. Проте через великий попит не вистачає спроможності лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 21 січня, ворог завдав 145 ударів по 21 населеному пункту Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-