Наводив ракети ворога на шпиталі ЗСУ: інформатора росіян затримали у Миколаєві

Наводив ракети ворога на шпиталі ЗСУ: інформатора росіян затримали у Миколаєві

Укрінформ
У Миколаєві затримали чергового російського агента, який передавав окупантам координати місць базування підрозділів ЗСУ, шпиталів та локації об’єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Затримали та повідомили про підозру 46-річному мешканцю міста Миколаїв у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний через Телеграм-канал почав листування з представником країни-агресора. Зловмисник збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань на території Миколаєва та області. ️Насамперед агресора цікавили точні координати військових частин, блокпостів та пунктів охорони мостів в обласному центрі, а також розташування медичних закладів, де надається допомога українським захисникам.

Фото: СБУ

У відомстві стверджують, що зловмисник об’їжджав місто на власному автомобілі, збирав необхідну інформацію, фіксував її на гугл-картах, фотографував та надсилав через месенджер представнику спецслужб РФ. ️Розвіддані були необхідні росіянам для підготовки можливих масових повітряних атак із застосуванням ракетного озброєння і дронів-камікадзе.

Читайте також: Суд призначив 15 років тюрми агенту РФ, який збирав розвіддані про ЗСУ на Житомирщині

Під час проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено технічні засоби, які затриманий використовував для злочинної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення поплічнику РФ обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Як уточнила в Телеграмі пресслужба СБУ, ворожим поплічником виявився співробітник місцевого комунального підприємства. Він потрапив у поле зору загарбників через свої прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. Через це на нього дистанційно вийшов представник спецслужб РФ і запропонував співпрацю у війні проти України.

Зловмиснику загрожує 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві екскерівнику херсонської колонії за незаконне переміщення засуджених до окупованої території вручено підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-