На вихідні Україні прогнозують помірні морози та опади

На вихідні Україні прогнозують помірні морози та опади

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних 20-21 січня буде типовою для січня, місцями можливі невеликі опади у вигляді снігу та снігу з дощем. У більшості областей очікуються помірні нічні морози.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, субота буде хмарною із проясненнями. У Рівненській і Волинській областях очікується сніг, на південному сході та сході – мокрий сніг із дощем. Також невеликий мокрий сніг можливий у південних регіонах.

На сході країни термометри покажуть +1…+3 °С (до -3 °С уночі), на заході – близько 0 °С (до -6 °С уночі). На півдні, а також у Дніпропетровській області вдень очікується близько 0 °С (до -3 °С уночі), у центрі та на півночі – -2...-5 °С (до -7...-8 °С уночі).

Читайте також: Гренландія щогодини втрачає 30 мільйонів тонн льоду

До кінця тижня температурні показники практично не зміняться. На півдні та заході країни в неділю вдень очікується близько 0 °С (уночі — до -3...-7 °С), на сході – -2...-4 °С (уночі – до -6 °С). На півночі та в центрі також встановляться слабкі морози до -3...-5 °С удень та до -6...-9 °С уночі. У Житомирській, Київській, Одеській, Сумській та Вінницькій областях уночі стовпчики термометрів опустяться до -10...-13 °С.

По всій Україні буде хмарно з проясненнями, в центральній частині країни місцями можливий невеликий сніг.

Новий тиждень розпочнеться з похмурої погоди та переважно слабких денних морозів. У північних і східних областях України вдень термометри покажуть -2...-5 °С (до -8...-10 °С уночі), у центрі – до -1...-3 °С (до -8 °С уночі), на півдні та заході – близько 0 °С (до -3...-6 °С уночі). Опадів у понеділок не передбачається, проте на Львівщині погода буде вітряною (до 13 м/с).

Читайте також: Минулий рік був найтеплішим роком в історії спостережень - кліматологи

Синоптики також попереджають про небезпеку підтоплень в окремих регіонах країни. Так, 20-22 січня у прибережних населених пунктах Волинської та Рівненської областей імовірне різке коливання рівня води. Є загроза затоплення сільськогосподарських угідь та господарських споруд, у зоні максимального ризику – Ковельський і Камінь-Каширський райони на Волині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-