Готував екологічний теракт на Одещині: СБУ затримала агента ФСБ

Готував екологічний теракт на Одещині: СБУ затримала агента ФСБ

Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України затримали агента ФСБ, який шпигував для росіян та готував екологічний теракт в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Головним завданням фігуранта було виявлення та передача координат, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами. Також агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення Сил оборони», - йдеться в повідомленні.

По вказаних геолокаціях російські загарбники планували здійснити повітряні атаки із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

За наявними даними, ворог сподівався спровокувати екологічне лихо на території регіону і таким чином розхитати внутрішню обстановку.

Читайте також: Російського агента, який шпигував за портом Ізмаїла, посадили на 15 років

Для збору відомостей фігурант почав працювати таксистом та під виглядом перевезення пасажирів фіксував локації «потрібних» об’єктів.

Зазначається, що в результаті багатоетапної спецоперації співробітники СБУ покроково задокументували злочинні дії агента ФСБ і затримали його під час виконання ворожого завдання.

Як раніше передавав Укрінформ, у Житомирі на 15 років позбавлення волі засудили чоловіка, який співпрацював з ПВК «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-