Щодо катівень на Харківщині розслідують 10 кримінальних справ - поліція

Щодо катівень на Харківщині розслідують 10 кримінальних справ - поліція

Укрінформ
Наразі правоохоронці розслідують 10 кримінальних проваджень щодо катівень у Харківській області. Загалом по цих справах проходять 227 людей, які визнані потерпілими.

Про це під час пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ “Переслідування і катування цивільних як спланований терор Росії: аналіз правозахисників” повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

“Ми розслідуємо 10 кримінальних проваджень по катівням. Ми працюємо по цим катівням спільно зі слідчими СБУ, ДБР. Загалом по цим справам проходять 227 людей, які визнані потерпілими. З них 13 людей померли, 4 зникли безвісти, 4 знаходяться в полоні”, - сказав Болвінов.

Окремо він зупинився на справі щодо катівні у Куп’янському райвідділі поліції. Начальник слідчого управління ГУНП зауважив, що у приміщенні, яке розраховано на 44 людини, одразу перебувало понад 150.

Болвінов поінформував, що по цій справі встановлено 67 потерпілих віком від 16 до 65 років. За його словами, це люди абсолютно різні: від школярів та пенсіонерів до фермерів та директорів шкіл.

Читайте також: Загарбники облаштовують катівню у колонії Суходольська на Луганщині - Лисогор

На території Харківщини, нагадав Болвінов, всього виявлено 28 катівень. 25 з них задокументовано, 3 катівні наразі знаходяться під обстрілами в безпосередній близькості від кордону.

Як повідомлялося, майже всю Харківську область було звільнено від російських військ. Після більш як п'яти місяців окупації російські війська залишили в регіоні зруйновані будинки, катівні та масові поховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-