Від початку війни до Буковини із прифронтових регіонів переїхали шість дитбудинків сімейного типу

Від початку війни до Буковини із прифронтових регіонів переїхали шість дитбудинків сімейного типу

Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення Чернівецька область прихистила 6 дитячих будинків сімейного типу. У цих сім'ях проживають 49 дітей.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла в.о. начальника Служби у справах дітей Чернівецької ОВА Амалія Буза.

"Станом на сьогодні до нас переїхали і поселилися 6 будинків сімейного типу, в яких виховуються 49 дітей. Також є 4 прийомні родини, в яких виховується 8 діток. І маємо ще 27 сімей опікунів, в яких проживають 35 дітей. Усі вони переїхали до нас від початку повномасштабної війни із прифронтових чи окупованих територій", - сказала Буза.

Серед таких дитячих будинків сімейного типу є родини із Херсона, Донецької області, Луганщини, Дніпра, Сум, які досі бояться повертатися у рідні міста із дітками через близькість бойових дій.

Читайте також: В Україні створили Державну службу у справах дітей

"Для таких будинків сімейного типу разом із громадами ми підшуковуємо необхідне житло. І також наша область подається на участь у різних проєктах із будівництва нового житла для таких сімей", - додала чиновник.

Також сім'ям із прийомними дітьми, які переїхали із прифронтових регіонів до Буковини допомагають винаймати житло різні громадські організації.

Як повідомлялося, на Прикарпатті від початку війни з фронтових регіонів прийняли 16 родин, які виховують дітей-сиріт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-