Вінницькі підприємці за проєктом «єРобота» отримали мікрогранти на майже 140 мільйонів

Вінницькі підприємці за проєктом «єРобота» отримали мікрогранти на майже 140 мільйонів

Укрінформ
На Вінниччині у 2023 році в межах урядового проєкту «єРобота» підприємці отримали мікрогранти на започаткування та розвиток бізнесу на 139, 6 млн грн.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«У 2023 році Вінницька обласна служба зайнятості продовжувала реалізацію урядового проєкту «єРобота» в частині видачі мікрогрантів на започаткування та розвиток бізнесу. Загалом протягом року розглянули 1213 заяв та ухвалили 582 позитивних рішення про надання мікрогрантів жителям регіону на суму 139,6 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Новий Трудовий кодекс легалізує різноманітні форми зайнятості - Свириденко

Зазначається, що серед отримувачів мікрогрантів – 65 юридичних осіб, 394 фізичні особи-підприємці та 123 особи, які тільки розпочали власну справу. Окрім того, цю державну допомогу отримали й 32 заявники із числа внутрішньо переміщених осіб.

Серед напрямків підприємництва, в яких працюють отримувачі мікрогрантів, – оптова та роздрібна торгівля, надання послуг, а також відкриття кав'ярень, закладів швидкого харчування і виготовлення напівфабрикатів, виробництво пластикових виробів та меблів, пошиття одягу, ремонт та обслуговування автотранспорту тощо.

Усі схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 1113 нових робочих місць.

За підсумками 2023 року, як і минулого, Вінницька область увійшла до ТОП-5 регіонів за статистикою ухвалених рішень про надання мікрогрантів в межах урядового проєкту «єРобота».

Читайте також: Гранти від «єРобота»: агропідприємства Вінниччини отримали понад ₴66 мільйонів

Як повідомлялось, урядовий проєкт «єРобота» передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-