У львівському університеті навчають волонтерству

У львівському університеті навчають волонтерству

Фото
Укрінформ
В Українському католицькому університеті (УКУ) цьогоріч ввели новий курс «Служіння і мовна практика» для студентів першого року навчання на бакалаврських програмах. Дисципліна, яка триває впродовж навчального року, навчає, як бути волонтером.

Про це повідомляє Український католицький університет, передає Укрінформ.

«У часи, коли наша країна переживає випробування війною, роль волонтерів стає ще важливішою. Волонтерство – не просто допомога, а й внесок у суспільний розвиток. Воно гуртує людей, додає сили. Курс “Служіння і мовна практика” саме про практичний вимір концепції гасла УКУ – “Свідчити. Служити. Спілкуватися”. Студенти демонструють, що кожна допомога має значення, а також поширюють досвід служіння серед інших студентів та громад», - зазначив проректор із зовнішніх зв’язків та суспільного служіння Дмитро Шеренговський.

Дисципліна триває упродовж всього навчального року та складається з трьох частин: залученість студентів у волонтерську діяльність громад та організацій громадянського суспільства (ОГС), а також творення суспільно орієнтованих проєктів. Студенти під час курсу мають можливість розвинути базові навички роботи в команді та навчитись проєктного менеджменту. На завершення курсу Центр сучасних іноземних мов організує спільне волонтерство студентів УКУ з іноземцями влітку.

Читайте також: Чернівецька гімназія відправила на фронт майже 50 тисяч окопних свічок

Розпочався курс із вступної лекції, у якій взяли участь представники різних громадських організацій. Студенти могли обрати той напрямок волонтерства, який найбільше відповідає їхнім зацікавленням. Відтак упродовж жовтня та листопада минулого року 450 першокурсників долучилися до діяльності в обраних організаціях громадянського суспільства чи громадах.

«Ми даємо змогу студентам присвятити частину свого часу на благо суспільству в різних напрямках: допомога армії, соціально вразливі верстви населення, екологія, освіта та культура», – розповідає координатор Лабораторії волонтерства УКУ Орест Цебенко.

Найбільша кількість студентів долучилася до напрямку допомоги армії, де складали павербанки для захисників, плели сітки, виготовляли окопні свічки чи сортували сухпайки.

Менторську підтримку першокурсникам впродовж семестру надавали 60 старшокурсників, для яких перед тим організували академічний курс «Лідерство у волонтерстві», аби навчити, як працювати з волонтерами та вести їх за собою.

Як повідомляв Укрінформ, влітку в Українському католицькому університеті обрали нового ректора – ним став доктор філософії Тарас Добко, який до цього обіймав посаду першого проректора.

Фото: УКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-