Нова хвиля похолодання прийде в Україну 12 січня - синоптики

Нова хвиля похолодання прийде в Україну 12 січня - синоптики

Укрінформ
У найближчі два дні в Україні очікується підвищення температури повітря, але 12 січня знову похолодає, хоча сильних морозів переважно не буде.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ поінформувала начальниця відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

“Сьогодні циклон відійшов і зараз на території України починає впливати поле підвищеного тиску, тобто антициклон. Відповідно, погода вже більш спокійна, зараз вона вже більш стабілізується у плані того, що, по-перше, будуть дещо слабшати морози. Арктичне повітря, яке до нас надійшло і сформувало таку погоду, його вплив буде дещо слабшати”, - пояснила вона.

За її словами, у середу і четвер, 10-11 січня, спостерігатиметься певне підвищення температури, але вона все одно залишатиметься у межах від'ємних значень.

Читайте також: На Різдво в Івано-Франківську та Коломиї зафіксували температурні рекорди

“Тобто, подекуди невеличкий нуль і плюс може бути хіба що по півдню - і це буде якраз сприяти руйнуванню тієї ожеледі, яка там сформувалася, - і по центральних областях. Але все одно у нічні години стабільно від'ємні значення температури. Тобто, 7-12 градусів (морозу — ред.) у нічні години у нас залишаються практично по всіх областях”, - сказала Птуха.

Синоптикиня зазначила, що температура в ніч на четвер може бути на рівні 2-8 градусів морозу. “Денна температура — знову ж таки, південні області, Крим - трохи до нуля можуть наближатися”, - додала вона.

Птуха поінформувала, що у другу половину четверга — у п'ятницю будуть нові атмосферні фронти із півночі, з північного заходу, які спричинять додаткові опади.

“Але, знову ж таки, не переживаємо, це просто як зимові явища у вигляді невеликого снігу. Переважно це будуть опади і також, знову ж таки, зниження температури, бо з півночі буде заходити чергова порція арктичного повітря і північні потоки знову принесуть до нас низькі значення температури”, - пояснила Птуха.

Синоптикиня зазначила, що за наявними попередніми розрахунками, температури вже не будуть такі низькі, як подекуди цієї ночі до -25°.

“Але до -20° точно можуть бути, особливо по північних та північно-східних областях. Тобто, найближча синоптична перспектива - цей тиждень, навіть 10 діб, що все ж таки температура практично по всій Україні буде у від'ємних значеннях”, - розповіла представниця Українського гідрометцентру.

Водночас про погоду другої половини січня загалом говорити зарано, синоптики нині розглядають лише другу декаду січня і очікують, що в цей період в Україні буде класична зимова погода, підсумувала Птуха.

Читайте також: Минулий рік був найтеплішим роком в історії спостережень - кліматологи

Як повідомлялося, за прогнозами синоптиків, у середу, 10 січня, в Україні збережеться хмарна з проясненнями погода, без опадів, лише в північних та східних областях місцями невеликий сніг. Температура вночі 6-11° морозу, у східних, більшості центральних областей, в Карпатах та на Прикарпатті 12-17°; вдень 1-6° морозу, на Закарпатті та місцями в Криму 0-2° тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-