На захоплених територіях Запорізької області ворог проводить «націоналізацію» підприємств

На захоплених територіях Запорізької області ворог проводить «націоналізацію» підприємств

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Запорізької області ворог проводить так звану “націоналізацію” підприємств. Долю підприємств вирішує спеціальна "комісія".

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Наразі відбувається переділ. З перших днів окупації ворог намагався захопити підприємства. Це виглядало як бандитизм, коли одні приїжджали, через кілька тижнів приїжджали кадирівські підрозділи, а потім ще і фсбшники і відбирали підприємства. Наразі ворог намагається ввести якусь легалізацію відбору підприємств. Вони створили комісію, в яку входить 9 людей, що є знаковим, та жодної людини з тимчасово окупованої території. Всі завезені люди входять в комісію, і вона розподіляє підприємства”, - сказав він. 

За словами Федорова, такі дії загарбники називають “націоналізацією”. Вона їм потрібна для того, щоб економіка на ТОТ працювала. 

Читайте також: У Криму окупанти за рік продали «націоналізованого» майна українців більш як на ₽2,3 мільярда

Проте, що таке націоналізація та за якими законами її проводять, наразі зовсім не зрозуміло. 

Раніше повідомлялось, що ворог посилив примусову паспортизацію на ТОТ. Без російських документів неможливо ані пересуватись на авто, ані отримати медичну допомогу, ані навіть підключити інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-