У чотирьох райадміністраціях Вінниччини створили підрозділи з питань ветеранської політики

У чотирьох райадміністраціях Вінниччини створили підрозділи з питань ветеранської політики

Укрінформ
На Вінниччині у чотирьох із шести районних військових адміністрацій створили підрозділи з питань ветеранської політики.

Про це повідомила Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«Це ті структури, які мають підтримувати тісний взаємозв’язок із ветеранською спільнотою та родинами наших захисників та захисниць, а також забезпечувати їхній супровід. І це той напрямок, який потребує постійної, системної роботи, володіння усією нормативною базою з державної та обласної підтримки кожного ветерана на шляху його повернення від військового до цивільного життя у своїх громадах», - сказала перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Відділи з питань ветеранської політики вже створили при чотирьох РВА - Тульчинській, Гайсинській, Могилів-Подільській та Вінницькій. У Жмеринському та Хмільницькому районах процес утворення таких підрозділів ще триває.

В умовах воєнного часу такі відділи створюються за рахунок існуючих штатних одиниць та в межах діючих кошторисів РВА.

За словами посадовця, на рівні обласної влади управління у справах ветеранів при Департаменті соціальної та молодіжної політики працює з 2016 року.

Читайте також: У Рівному будують новий реабілітаційний корпус для ветеранів

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2023 року в обласних, Київській міській, районних в місті Києві державних адміністраціях створюються окремі структурні підрозділи з питань ветеранської політики. В такий спосіб державна ветеранська політика буде реалізовуватися безпосередньо кожною ОВА в своїх громадах, матиме комплексний і людиноцентристський підхід та буде спрямована на забезпечення ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Раніше Мінветеранів вже почало реалізацію експериментального проєкту із запровадження в Україні помічника ветерана у територіальних громадах Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської областей.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-