На Житомирщині викрили банду рекетирів на чолі із кримінальним авторитетом

На Житомирщині викрили банду рекетирів на чолі із кримінальним авторитетом

Фото, відео
Укрінформ
У Житомирській області поліція викрила групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області та слідчі Нацполіції, діяльність банди організував місцевий кримінальний авторитет. Учасники вимагали надумані борги з жителів Коростеня. Окрім того, вони надавали послуги із "врегулювання" фінансових конфліктів.

"Сума боргу залежала від матеріального стану потерпілого. В одних вимагали $500, в інших ця сума могла сягати й $5000. Процес вимагання завжди супроводжувався погрозами фізичної розправи, пошкодженням чи знищенням майна. У разі відмови виконувати вимоги зловмисників відбирали майно потерпілих, а якщо і такий метод переконання не спрацьовував, то переходили до фізичного насильства", - зазначили у поліції.

У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів вже до восьми епізодів злочинної діяльності. Зокрема в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 тис. грн, ще у кількох громадян, які не погодилися сплатити їм "борг" відібрали мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон, в іншого вимагали понад ₴180 тисяч.

Відео: Нацполіція

2 січня оперативники, слідчі, прокурори Житомирської обласної прокуратури за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали трьох учасників банди під час отримання грошей від потерпілого: $900 та ₴16 500.

На підставі зібраних доказів організатору та вісьмом учасникам слідчі повідомили про підозру. Залежно від ролі та участі у злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані: ч. 2 та 4 ст. 186 (грабіж), ч. 3 та 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Закарпатті затримали банду рекетирів, яку очолює кум Медведчука

Окрім того, за результатами проведення 28 обшуків поліцейські вилучили майже ₴6 мільйонів у національній та іноземній валюті, зброю, зокрема і рушницю, яку відібрали в одного з потерпілих, інші речі, що підтверджують протиправну діяльність.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших злочинів на території області.

За скоєне їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат міської ради Користишева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-