Військові та рідні загиблих героїв: на Вінниччині 612 студентів отримали компенсації за навчання

Військові та рідні загиблих героїв: на Вінниччині 612 студентів отримали компенсації за навчання

Укрінформ
На Вінниччині понад 600 студентів-учасників бойових дій, їх дітей та членів сімей загиблих захисників отримали компенсацію за навчання на понад 10,5 млн грн з обласного бюджету.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«На Вінниччині 612 студентів з числа учасників бойових дій, їх дітей та членів сімей полеглих воїнів отримали компенсацію за навчання на суму понад 10,5 млн гривень», - написав Борзов.

За його словами, такі виплати відбулися відповідно до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників та захисниць України.

Як уточнили в облдержадміністрації, компенсаційна виплата за навчання здійснена з обласного бюджету впродовж 2023 року.

У відомстві також зазначили, що відшкодовували вартість навчання учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, а також їхнім дітям та членам сімей полеглих воїнів.

Вони отримали виплати за навчання протягом І та ІІ семестрів поточного навчального року на контрактній формі навчання денного відділення закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Вінницької області, незалежно від форми власності закладу.

Читайте також: В Офісі Омбудсмена пояснили, як отримати УБД добровольцю

Загалом, в області відшкодовують вартість навчання зазначеним категоріям осіб з 2016 року. Причому Вінниччина – єдиний регіон країни, де запроваджені такі виплати.

Як повідомлялось, Вінницька міська рада запровадила п'ять видів муніципальних пільг для родин загиблих захисників і зниклих безвісти воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-